Дослідження умов технічного обслуговування гібридних автомобілів - Забудський, Дмитро Костянтинович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Метою роботи є побудова переліку умов необхідних для кваліфікованого, швидкого та безпечного технічного обслуговування гібридних автомобілів. Об’єкт дослідження: гібридний автомобіль. Предмет дослідження: умови технічного обслуговування гібридних автомобілів. Методи дослідження: вивчення матеріалів технічної документації від виробників автомобілів, аналітика даних отриманих у програмах для діагностики автомобілів на фірмових станціях технічного обслуговування. Проведено дослідження та аналітика найпоширеніших несправностей автомобілів з гібридними силовими установками. На базі вивчених даних від виробників про ремонт та експлуатацію автомобілів з ГСУ було розроблено алгоритм технічної діагностики гібридних автомобілів. Досліджено методи діагностики окремих вузлів автомобіля. На базі дослідження методів технічної діагностики підібрано список обладнання, необхідного для безпечного і кваліфікованого технічного обслуговування різних елементів гібридної системи автомобілів. В результаті вивчення всіх особливостей конструкції автомобілів з ГСУ та технологічних процесів щодо їх технічного обслуговування було складено список запобіжних заходів для безпечного технічного обслуговування гібридних автомобілів.
Keywords: ТЕХНІЧНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ; ГІБРИДНИЙ АВТОМОБІЛЬ; ПРИНЦИПИ ДІАГНОСТИКИ