Дослідження силової взаємодії автомобіля зі стендом при гальмуванні - Чорний, Богдан Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Об'єкт дослідження – процес взаємодії автомобілів, оснащених АБС на повноопорному інерційному тягово-гальмівному стенді із біговими барабанами. Мета роботи – обґрунтування вибору діагностичних параметрів гальмівних систем при стендовій перевірці. Методи дослідження – у роботі використані теоретичні методи математичного моделювання, рішення і аналізу рівнянь механіки. У даній роботі виконаний аналіз силової взаємодії автомобіля з повноопорним стендом, розроблені моделі визначення параметрів стану гальмівних систем (часу спрацьовування, сповільнення і гальмівного шляху). Розроблені методики розрахунку нормативних значень цих параметрів, на підставі дослідження і вимог обрано тип і компонувальна схема стенда для перевірки гальмівних систем автомобілів. Результати дипломної роботи можуть бути використані для розробки експериментального зразка стенда і використання його як діагностичного устаткування.
Keywords: тягові випробування; інерційний стенд; коефіцієнт використання навантаження; компонування; повноопірний стенд; приведені інерційні маси; гальмівні моменти; гальмівні випробування