Технологія та організація зимового експлуатаційного утримання автомобільної дороги М-03 Південно-східний об'їзд м. Харкова - Боровський, Микита Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Визначення переліку робіт з зимового експлуатаційного утримання, проведено розрахунки з підготовки перед зимовим періодом; розроблено технологію та організацію виконання робіт з снігоочищення автомобільних доріг, розроблено технологію та організацію робіт з ліквідації зимової слизькості; запропоновано схеми підсилення постійного та тимчасового снізозахисту; розроблена технологічна схема розподілення протиожеледних матеріалів.
Keywords: автомобільна дорога; експлуатаційний стан; утримання; лісосмуга; снігоємність; снігозахист; полімерна сітка; протиожеледний матеріал