Стратегічне управління розвитком трудового потенціалу на засадах інтегрально-матричного підходу - Петрик, Анастасія Віталіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Сьогодні трудовий потенціал України демонструє ознаки кризи з огляду на проблеми як демографічного, так і соціально-економічного характеру. Ще більш ускладнюють ситуацію, яка склалася, виклики воєнного часу. У таких умовах актуалізується необхідність стратегічного управління розвитком трудового потенціалу на засадах новітніх підходів, серед яких доцільно виділити інтегрально-матричний підхід. Метою кваліфікаційної роботи бакалавра є дослідження теоретичних, методичних і прикладних аспектів стратегічного управління розвитком трудового потенціалу на засадах інтегрально-матричного підходу. Об'єктом кваліфікаційної роботи бакалавра є стратегічне управління розвитком трудового потенціалу; предметом - стратегічне управління розвитком трудового потенціалу на засадах інтегратьно-матричного підходу. Методологічну базу дослідження складають метод аналізу та синтезу, метод індукції та дедукції, системний підхід, порівняльний аналіз, монографічний метод, традиційні прийоми економічного аналізу, графічний метод. Інформаційною базою дослідження виступають наукові праці учених- економістів, нормативно-правові акти, статистичні дані Державної служби статистики України. Апробація результатів кваліфікаційної роботи бакалавра. Положення, викладені у кваліфікаційній роботі бакалавра, знайшли відображення у 5- и публікаціях, серед яких 1 наукова стаття у фаховому науково -метричному (Index Copernicus, Google Scholar) виданні категорії «Б» (Україна), 4 тези доповідей на міжнародних наукових конференціях (в т.ч. закордоном - у м. Лондон (Великобританія)).
Keywords: трудовий потенціал; розвиток; стратегічне управління; інтегрально-матричний підхід