Вдосконалення заходів щодо зниження екологічного навантаження від автомобільного транспорту - Копійка, Владислав Євгенович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об'єкт дослідження - вплив сумішевих бензинів на викиди шкідливих речовин бензинового двигуна автомобіля. Предмет дослідження - відпрацьовані гази легкового автомобіля, який працює на біопаливі. Мета роботи - дослідження зміни викидів шкідливих речовин при використанні сумішевих бензинів. У дипломній роботі було проведено аналіз альтернативних видів палива. Проведено аналіз програм України про використання альтернативних видів палива на автомобільному транспорті. Описано експеримент в лабораторії кафедри ТЕСА зі зміни викидів шкідливих речовин на автомобілі при використанні різних бензинів. Висвітлено питання з охорони праці при проведенні експерименту.
Keywords: альтернативні види палива; класифікація; експлуатаційні фактори; автомобіль; експеримент; дослідження; сумішеві бензини; викиди шкидливих речовин