Удосконалення організації перевезення лакофарбових виробів у роздрібну мережу міста Харкова автомобілями ФОП «Авдєєв І.» - Цибулько, Артем Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В результаті аналізу літературних та Інтернет-джерел щодо витрат на перевезення дрібних партій показує, що в багатьох випадках ефективніше доставляти партії вантажу за один рейс, в результаті чого, незважаючи на потенційну низьку вантажопідйомність, транспортні засоби повинні прагнути до того, щоб їх вантажопідйомність дорівнювала або перевищувала розмір партії вантажу, що перевозиться. Встановлено, що середньомісячний попит на вантажні перевезення характеризується середньодобовим обсягом завезення у 4,23 тонни, середнім обсяг завезення 1 споживачу – 0,23 тонни та відносно невеликим відхиленням у 6,93 тонни, що відповідає відсотку 9,42 %. Спроектовано 3 ефективні розвізні маршрути доставки вантажів. Складено розклад руху автомобілів між пунктами завезення вантажів. Визначено автомобіль марки MAN TGL 8.250 FL Doka для доставки вантажів за найменшими витратами на рік, які складають 1031195 грн. Технологічні заходи дають можливість отримати можливий позитивний економічний ефект у розмірі 88857 грн/рік. Рекомендації по впровадженню: результати дослідження можуть бути використані в удосконаленні роботи вантажних підприємств автомобільного транспорту. Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: автомобіль; витрати; міське сполучення; собівартість; ефект