Інженерно-гідрометеорологічні вишукування для будівництва автомобільних доріг на прикладі Чернігівської, Київської та Черкаської областей - Мельник, Максим Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – технологія виконання та обробки результатів інженерно-гідрометеорологічних вишукувань лінійних споруд на прикладі Чернігівської, Київської та Черкаської областей. Мета роботи – обробка результатів інженерно-гідрометеорологічних вишукувань лінійних споруд на прикладі Чернігівської, Київської та Черкаської областей у відповідності до існуючих нормативних вимог. Метод дослідження – аналіз науково-технічної інформації за літературними джерелами, нормативною і довідковою літературою. Галуззю використання є виконання інженерно-гідрометеорологічних вишукувань. В результаті розробки кваліфікаційної роботи виконано: збір, аналіз та узагальнення матеріалів гідрометеорологічної та картографічної вивченості Чернігівської, Київської та Черкаської областей; аналіз та узагальнення виконання рекогносцирувального обстеження району вишукувань; спостереження за характеристиками гідрометеорологічного клімату, а також епізодичні роботи щодо його вивчення; аналіз та узагальнення визначення небезпечних гідрометеорологічних процесів та явищ; камеральну обробку матеріалів із визначенням розрахункових метеорологічних характеристик, аналіз кліматичних факторів та надання практичних рекомендацій. Кваліфікаційна робота виконана за допомогою програмних комплексів Microsoft Excel та AutoCAD Autodesk Civil 3D.
Keywords: клімат; температури; україна; автомобільна дорога інженерно-гідрометеорологічні вишукування