Вдосконалення монтажного підйомника для малоповерхового будівництва - Горобець, Олександр Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи - вдосконалення монтажного підйомника для малоповерхового будівництва. В кваліфікаційній роботі проведено модернізацію вантажної лебідки по підвищенню вантажопідйомності до 2,5 тони. Для підвищення несучої здатності рами підйомника, виконано проектування розрахунки рами. Доцільність проведеної модернізації підтверджено розрахунками в економічному розділі дипломного проекту. В розділі охорони праці розглянуто питання захисту машиніста від впливу небезпечних та шкідливих факторів. Економічна частина складається з розрахунку вартості машино-години БДМ.
Keywords: бдм; підйомник; вантажопідйомність; рама; лебідки гідропідйомника