Формування стратегій якості в АТП - Чепіль, Валерій Геннадієвич (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
В дипломній роботі стратегія якості розглядається як довгостроковий якісно визначений напрямок розвитку організації з метою задоволення обумовлених чи передбачувальних потреб споживачів щодо сукупності властивостей і характеристик продукції (послуги), рівень яких формується взаємовідносинами усіх зацікавлених сторін при її створенні. Розглянуто сучасні стратегії якості: маркетингова стратегія в області якості; чотири стратегії системи TQM (ведуча роль вищого керівництва в управлінні якістю; навчання якості, залучення до управління, мотивація та вивчення інтересів співробітників; орієнтація на інтереси покупців та підвищення продуктивності праці; розробка програм в цілях постійного поліпшення якості й оцінка результатів) та послідовність їх розробки.
Keywords: якість; управління якістю; стратегія якості; цілі якості; процеси якості