Дослідження роботи сонячної електростанції на базі фотоелектричних панелей при різних погодних умовах - Рогоза, Іван Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Мета роботи: проведення аналізу сучасних сонячної електростанції та дослідження роботи фотоелектричних панелей при різних погодних умовах. Об’єкт роботи: процес перетворення сонячної енергії в електричну. Предмет роботи: сонячна електростанція на фотоелектричних панелях. У роботі проведено аналітичний огляд рішень, щодо основних способів перетворення сонячної енергії та в електричну. Досліджено роботу сонячної електростанції на фотоелектричних панелях при різних погодних умовах. Проведено розрахунок генерації електроенергії запропонованої сонячної електростанції та визначені основні її фінансові показники. Результати роботи доцільно використовувати при проектуванні сучасних зелених, поновлювальних джерел електроенергії
Keywords: сонячна електростанція; енергія сонця перетворення енергії; фотоелектричні елементи; фотомодулі; фотоелектричні панелі