Розробка кран-балки вантажопідйомністю 5 т - Чижов, Денис Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У дипломі розглянуто питання, які включають вибір масових і геометричних параметрів, визначення зовнішніх навантажень на кран розрахунок основних механізмів: підйому вантажу, пересування електроталі, пересування крана, Розраховано економічну ефективність конструкторських рішень. Розглянуто питання охорони праці та безпеки при надзвичайних ситуаціях.
Keywords: кран-балка; електроталь; поліспаст; металева конструкція; візок; міцність; охорона праці; надзвичайна ситуація