Спосіб зарядки акумуляторної батареї автотранспортного засобу - Гнатов, Андрій Вікторович; Двадненко, Володимир Якович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Спосіб зарядки акумуляторної батареї автотранспортного засобу включає використання трифазного випрямляча і додаткових діодів. Для здійснення процесу заряду додаткові діоди підключають до двох виводів. Катоди діодів об'єднують та зашунтовують конденсаторами малої ємності, а також підключають до входів високочастотних підвищуючих перетворювачів. Виходи перетворювачів підключають до плюсового виводу акумулятора та бортової мережі автотранспортного засобу.
Keywords: автотранспортний засіб