Формування логістичної системи на підприємствах пасажирського транспорту - Дмитрієва, Катерина Сергіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – процес управління логістичними процесами на підприємстві. Мета роботи – дослідження теоретико-методичних та практичних аспектів управління логістичними процесами на підприємстві. Методи дослідження - теоретичного узагальнення та абстрагування, аналізу і синтезу, структурно-лінгвістичний, системний аналіз, структурно- логічний і семантичний аналіз; структурного групування; ситуаційного аналізу; системний підхід; логістичний підхід. В дипломній роботі було визначено, що сукупність логістичних процесів підприємства являє собою систему. Проведено аналіз існуючих методичних підходів до оцінювання управління логістичними процесами на підприємстві, визначено їх складові. Проведено аналіз існуючої транспортної системи на підприємстві. Розглянуто технологію організації перевезень пасажирів в міжміському сполученні, обслуговування пасажирів та водіїв автобусів, прийомі і відправленні автобусів, контролі за дотриманням заходів по забезпеченню безпеки руху транспорту і пішоходів. Проведено дослідження особливостей управління логістичними процесами на підприємстві. Розроблено модель логістичної системи пасажирських автобусних станцій, що базується на прийомі декомпозиції логістичної системи на підсистеми. Запропоновано впровадження на підприємстві системи логістичного контролінгу, яка наддасть можливість: координувати управлінську діяльність; надавати інформаційну і консультаційну підтримку прийняття управлінських рішень; створювати і забезпечувати функціонування загальної інформаційної системи управління логістичною діяльністю.
Keywords: логістична система; логістичні процеси; транспортна система; оцінка; механізм