Проектування вантажного візка мостового магнітного крана вантажопідйомністю 12.5 т. - Усатий, Костянтин Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – мостовий магнітний кран в/п 12,5 т. Мета роботи – проектування вантажного візка мостового магнітного крана вантажопідйомністю 12.5 т. Метод дослідження – аналітично-графічний. В даній кваліфікаційній роботі розраховані механізм підйому і механізми пересування візка, визначені основні геометричні розміри металоконструкції, та виконано проектування головної балки, зроблено розрахунок механізму пересування крана. Розроблені заходи з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях. Виконано техніко-економічне обґрунтування від впровадження заходів щодо підвищення експлуатаційної надійності.
Keywords: кран мостовий; металоконструкція; економічний ефект; механізм пересування