Проект капітального ремонту ділянки автомобільної дороги Н-07 Київ – Суми – Юнаківка з км 79+150 до км 80+650 з аналізом умов руху та розробкою заходів з їх покращення - Тузані, Ідріссі Брахім (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Об’єкт дослідження – умови руху на ділянці автомобільної дороги Н-07 Київ – Суми – Юнаківка з км 79+150 до км 80+650. Мета роботи – розробка проектних рішень для забезпечення безпечних умов руху на ділянці автомобільної дороги Н-07 Київ – Суми – Юнаківка з км 79+150 до км 80+650. Метод дослідження – аналіз науково-технічної інформації за літературними джерелами, нормативною і довідковою літературою та застосування методів автоматизованого проектування. Галуззю використання є виконання ремонтних робіт на ділянці автомобільної дороги Н-07 Київ – Суми – Юнаківка з км 79+150 до км 80+650. В результаті розробки дипломної роботи виконано: визначення характеристики ділянки автомобільної дороги Н-07 Київ – Суми – Юнаківка з км 79+150 до км 80+650 та району її розташування; аналіз методів оцінки умов руху та оцінку умов руху на існуючій ділянці автомобільної дороги, проектування поздовжнього і поперечного профілю ділянки автомобільної дороги Н-07 з км 79+150 до км 80+650; розробку заходів з підвищення безпеки руху на проектованій ділянці автомобільної дороги; конструювання та розрахунок міцності нежорсткого дорожнього одягу; проектування водовідвідних споруд для поверхневого водовідводу; аналіз умов руху після реалізації розроблених проектних рішень.
Keywords: автомобільна дорога; безпека руху; дорожній одяг; організація руху; поздовжній профіль; система автоматизованого проектування; коефіцієнт аварійності