Оцінка рівня сталого розвитку підприємства - Хоруженко, Олексій Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об'єкт дослідження - публічне акціонерне товариство «Турбоатом». Мета роботи - розробка практичних рекомендацій щодо оцінювання рівня сталого розвитку підприємства на основі аналізу факторів. Метод дослідження - методи аналізу та синтезу, групування і узагальнення, порівняльний аналіз, графічний метод, методи статистичного та економічного аналізу, експертні оцінки. Ключовою умовою сталого розвитку підприємства як на етапі спаду, так і на етапі зростання є підтримка та участь в інноваційних розробках, що забезпечують стабільне конкурентоспроможне становище на міжнародному ринку, а за умов глобалізації зумовлює розв'язання цільових завдань - підтримання та підвищення рівня добробуту акціонерів і працівників підприємства. Запропоновані в роботі рекомендації щодо сталого розвитку підприємств мають дорадчий характер і можуть використовуватися підприємствами для формування комплексу заходів, результуючою дієто яких є перехід до сталого розвитку.
Keywords: сталий розвиток; оцінка; концепція; інтегральна концепція; підприємство