Підвищення енергоефективності автомобілів удосконаленням методів вибору параметрів моторно-трансмісійної установки - Касьяненко, Олексій Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Аналіз відомих методів вибору параметрів моторно-трансмісійних установок автомобілів: вналіз відомих методів вибору потужності на стадії проектування автомобіля; визначення потрібної потужності двигуна при заданій максимальній швидкості автомобіля; визначення потрібної потужності двигуна з врахуванням забезпечення динамічності автомобіля. Оцінка підвищення енергоефективності автомобілів при раціональному зниженні ефективної потужності двигунів: визначення взаємозв'язку між ступенем використання потужності двигуна і ефективною питомою витратою палива; оцінка зменшення витрати палива при раціональному зниженні ефективної потужності двигуна. Вплив параметрів аеродинамічного опору на ефективність автомобіля: визначення показника енергоефективності автомобіля; вплив динамічних показників на динамічність автомобіля.
Keywords: аеродинамічний опір; енергоефективність; компетентність; креативність; моторно-трансмісійна установка; педагогіка; педагогічна майстерність; педагогічні здібності; потужність двигуна; рівень енергетичної ефективності; рівень енергетичної навантаженості