Розробка методики оцінки впливу поперечної рівності доріг на безпеку руху - Левін, Дмитро Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи – розробка критеріїв для оцінки поперечної рівності дорожніх покриттів. Методи дослідження. В роботі використано методи натурних досліджень, математичного моделювання, аналізу та узагальнення результатів попередніх досліджень та математичної статистики. Результатом роботи є науково обґрунтовані вимоги щодо граничнодопустимих рівнів деформації дорожніх покриттів в поперечному напрямку.
Keywords: автомобільна дорога; колійність; дорожні покриття; поперечна рівність; аквапланування; динамічні коливання; безпека руху; комфорт руху