Формування стратегії економічного розвитку підприємства - Калініна, Ілона Володимирівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Кваліфікаційна робота: 61 с., 9 рис., 14 табл., 34 джерел. АВТОТРАНСПОРТНЕ ПІДПРИЄМСТВО, РОЗВИТОК, СТРАТЕГІЯ, ПРОСУВАННЯ, МЕТОДИ, АЛГОРИТМ, ЦИФРОВІЗАЦІЇ, ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ. Об’єктом дослідження виступає процес формування та впровадження стратегії економічного розвитку підприємства. Мета роботи – розробка універсальної стратегій економічного розвитку автотранспортних підприємств в умовах цифровізації на прикладі АТ «ХПАС». Метод дослідження – порівняльний економічний аналіз, методи статистичної обробки даних; фундаментальний аналіз фінансового середовища бізнесу; експертного спостереження; порівняння та групування; статистичні методи; метод інновацій; системний підхід, маркетинговий підхід, цифровізації. Інформаційною основою є офіційна інформація Держкомстату України, статистичні дані та фінансова звітність АТ «ХПАС», матеріали мережі Інтернет, власні аналітичні розрахунки. У роботі узагальнено поняття «стратегія розвитку» підприємства; систематизовано підхід до формування стратегії розвитку підприємства в умовах цифровізації; визначені методи розробки стратегії розвитку підприємства; провеедно аналіз економічних показників автотранспортного підприємства АТ «ХПАС». Обґрунтовані в кваліфікаційної роботі пропозиції дозволять впровадити у діяльність АТ «ХПАС» комплексну, ефективну та універсальну стратегію економічного розвитку у урахуванням сучасних тенденцій цифровізації.
Keywords: автотранспортне підприємство; розвиток; стратегія; просування; методи; алгоритм; цифровізації; інформаційно-комунікаційні технології