Визначення впливу електроіскрового легування на показники міцності деталей машин - Глушкова, Діана Борисівна; Волчук, Володимир Миколайович; Зубков, Олександр Віталійович; Шаровка, Віталій Валерійович; Hlushkova, Diana; Volchuk, Volodymyr; Zubkov, Oleksandr; Sharovka, Vitaliy (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Зміцнення досліджуваних деталей гідромолота проводилося способом електроіскро вого легування. Результати випробувань деталей, зміцнених електроіскровим легуванням, свідчать про те, що досягається підвищення зносостійкості деталей в 1,3 раза порівняно з їх вихі дним станом. Установлено, що показники міцності зростають за умови підвищення фрактальної розмірності.
Determining the Influence of Electro-Spark Alloying on the Strength Indicators of Machine Parts
Keywords: електроіскрове легування; сорбіт; мікроструктура; гідромолот; фрактальна розмірність; прогноз; lectric spark alloying; sorbitol; hydraulic hammer; fractal dimension; forecas; microstructure; 620.175.2:669.15; 10.30977/BUL.2219-5548.2024.104.0.41