Проектування дизель-гідравлічного крану в/п 63 т. на спеціальному шасі автомобільного типу - Іванов, Ігор Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – стріловий дизель-гідравлічний кран вантажопідйомністю 63 т на спеціальному шасі автомобільного типу. Мета роботи – проектування дизель-гідравлічного крану в/п 63 т. на спеціальному шасі автомобільного типу. Метод дослідження – аналітично-графічний. У даній розрахунково-пояснювальній записці приведені основні розрахунки механізмів і вузлів крана, побудовані висотно-вантажні характеристики. Модернізована стріла та зроблена заміна дизеля крана. Виконані розрахунки стійкості крана. Також були розглянуті питання охорони праці та безпеки у надзвичайних ситуаціях і зроблено техніко-економічне обґрунтування приведених розрахунків.
Keywords: кран; розрахунки; механізми; дизель; стріла; стійкість; охорона праці; безпека; економіка