Дослідження можливостей удосконалення технології нанесення лакофарбових матеріалів на кузова легкових автомобілів - Кузьменко, Сергій Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – кузов сучасного легкового автомобіля. Мета дослідження – аналіз способів та методів фарбування кузовів легкових автомобілів з метою збільшення їх терміну служби за рахунок своєчасного обслуговування та використанню сучасного технологічного обладнання. Методи дослідження. Експериментальні методи дослідження включали натурні випробування поверхні кузова легкового автомобіля. У роботі був розроблений комплекс по профілактичному обслуговуванню і ремонту кузовів сучасних легкових автомобілів в СТО. Був запропонований комплекс заходів для підвищення строку служби кузовів легкових автомобілів. Також були проаналізовані фарби та інші матеріали для обробки та для фарбування кузовів та оперення. Виконано аналіз обладнання для кузовного комплексу. Освітлено питання безпеки життєдіяльності на підприємстві.У висновку дипломної роботи була виконана техніко-економічна оцінка проектних рішень.
Keywords: діагностика; кузов; встаткування; фарба; розчиник; фарбопульт; розрахунок; обслуговування; техніка безпеки