Розробка швидкоз'ємного додаткового робочого обладнання екскаватора - Медведєв, Микита Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Дипломний проект присвячений вирішенню актуальної проблеми підвищення ефективності експлуатації будівельних машин шляхом вдосконалення його змінного обладнання. Для досягнення цієї мети в дипломному проекті аналізуються основні складові самого екскаватора і його робочого устаткування; розглядається заміна основного і допоміжного робочого обладнання екскаватора і визначається основні уніфіковані складові змінного обладнання; вдосконалюється швидкозмінне робоче обладнання екскаватора. В результаті проектування розроблений пристрій для швидкої заміни робочого обладнання екскаватора, що значно підвисило ефективність його використання при здійснені різноманітних робіт зосередженого характеру. Розглянуті питання охорони праці, визначення економічної ефективності.
Keywords: будівельна; екскаватор; машина; швидкозмінне