Особливості використання сучасних геосинтетичних матеріалів для укріплення відкосів високих насипів - Горгуль, Кирило Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В дипломній роботі розглянуто питання про доцільність і ефективність використання геосинтетичних матеріалів в конструкціях укосів земляного полотна. Вивчена класифікація, основні функції та властивості матеріалів із геосинтетики та їх функціональність в роботі конструкції шарів земляного полотна. В роботі проаналізовані задачі і принципи конструювання укосів земляного полотна з геосинтетичними шарами. Розглянута технологія робіт з влаштування геосинтетичних шарів в конструкціях укосів земляного полотна.
Keywords: насип; укіс; стійкість укосів; геосинтетичні матеріали; коефіцієнт запасу стійкості