Управління ризиком банкрутства підприємства - Шевченко, Владислав Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Об'єктом дослідження є фінансово-господарська діяльність та засоби управління економічним ризиком ТОВ «Спектр». Предметом дослідження є процес зниження імовірності настання банкрутства ТОВ «Спектр». Метою кваліфікаційної роботи є розробка рекомендацій щодо управління та мінімізації ризику банкрутства та оцінка їх впливу на діяльність підприємства. В ході дослідження використовувалися методи аналізу і синтезу, метод логічного аналізу. В роботі проаналізовано і оцінено існуюче поняття «економічні ризики»; проаналізовано теоретичні аспекти оцінки ризиків, способи управління ними та основні види; розкрито поняття ризику банкрутства та визначено основні методи його розрахунку; розглянуто діяльність ТОВ «Спектр»; розроблено рекомендації щодо зниження імовірності банкрутства. За результатами дослідження опубліковано 1 наукову статтю в Збірнику студентських наукових праць «Економічні перспективи», м. Харків, ХНАДУ, 2022 р.; 1 тезу доповіді.
Keywords: ризик; банкрутство; ймовірність; управління; фінансовий стан