Похибки приладів обліку електричної енергії - Гнатов, Андрій Вікторович; Аргун, Щасяна Валіковна; Дзюбенко, Олександр Андрійович; Тарасова, Валентина Всеволодівна; Новічонок, Сергій Михайлович; Войт, Олена Василівна; Гнатов, Андрей Викторович; Аргун, Щасяна Валиковна; Дзюбенко, Александр Андреевич; Тарасова, Валентина Всеволодовна; Новичонок, Сергей Михайлович; Войт, Елена Васильевна; et al. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2018)
Основними показниками, що характеризують ефективність інформаційно-вимірю- вальної техніки в системі обліку, є точність подання вимірювальної інформації та її достовір- ність. Проведено оцінку похибки вимірювальних трансформаторів різних класів точності. Сфо- рмульовано рекомендації по вибору вимірювальних трансформаторів, а також зазначені осно- вні шляхи зменшення похибок.
Ошибки приборов учета электрической энергии
Errors of electronic meters of electric energy
Keywords: трансформатори струму; трансформатори напруги; лічильники; облік електричної енергії; похибки; вимірювальні трансформатори; трансформаторы тока; трансформаторы напряжения; счетчики; учет электрической энергии; погрешности; измерительные трансформаторы; current transformers; voltage transformers; electronic meters; meters of electrical energy; errors; measuring transformers; 621.43.063; 10.30977/VEIT.2018.13.0.66