Оцінка параметрів руху транспортних засобів за даними реєстраторів при проведенні автотехнічних досліджень - Данець, Сергій Віталійович; Яловенко, Владислав Вячеславович; Danets, Serhii V.; Yalovenko, Vladyslav V. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Розглянуті основні тенденції розвитку методів оцінки руху транспортних засобів за даними реєстраторів при проведенні автотехнічних досліджень дорожньо-транспортних пригод. Відмічено, що сучасні відеореєстратори крім стандартного фіксування подій у вигляді відеозапису мають додаткові функції фіксування параметрів руху транспортних засобів, що дає змогу більш об’єктивно та поглиблено досліджувати обставини дорожньо-транспортних пригод. Був проведений експеримент за результатами якого, було встановлено, що точність та відображення отриманих даних з відеореєстратора за допомогою G-сенсора в даний час потребує вдосконалення та оптимізації.
Evaluating according traffic parameters of vehicles to registrars when conducting automotive research
Keywords: транспортний засіб; відеореєстратор; сенсор; сповільнення; параметри руху; програмне забезпечення; відеозапис; експертиза; vehicle; video recorder; sensor; deceleration; motion parameters; software; video recording; examination; 629.016; 10.30977/VEIT.2021.19.0.74