Підвищення ефективності автомобільних перевезень одягу у сполученні Україна – Чехія - Ярошенко, Євген Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Мета роботи – підвищення ефективності автомобільних перевезень одягу у сполученні Україна – Чехія через пункт пропуску Ягодин за рахунок впровадження технології тайм-слотування. Об'єкт дослідження – процес автомобільних перевезень одягу у сполученні Україна – Чехія через пункт пропуску Ягодин. Метод дослідження – аналітично-практичний. У роботі на підставі визначеного критерію ефективності, побудовано математичну модель процесу автомобільних перевезень одягу у сполученні Україна – Чехія, яка враховує використання технології тайм-слотування. Впровадження на практиці запропонованих у роботі рішень підвищить ефективність автомобільних перевезень одягу у сполученні Україна - Чехія через пункт пропуску Ягодин з можливим отриманням річного технологічного ефекту, який буде складати від 4,4 до 5,8 годин на одну їздку (16,2 %). Рекомендації по впровадженню: результати дослідження можуть бути використані транспортними підприємствами, які займаються автомобільними перевезеннями вантажів у міжнародному сполученні. Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: перевезення одягу; обсяг перевезення; час перевезення; тайм-слотування; ефективність