Удосконалення організації дорожнього руху на перехресті вулиць Монастирської і Лугової міста Полтави - Думмлер, Богдан Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи – дослідження ефективності організації дорожнього руху на перехресті вулиць Монастирської і Лугової міста Полтави. Об'єкт дослідження – дорожній рух на перехресті вулиць Монастирської і Лугової міста Полтави. Предмет дослідження – ефективність дорожнього руху на перехресті вулиць Монастирської і Лугової міста Полтави. Метод дослідження – натурно-аналітичний. На основі обробки результатів натурного обстеження умов руху транспорту та пішоходів побудовано модель перехрестя. Це дозволило зробити оцінку ефективності проведеної організації дорожнього руху на об’єкті дослідження. В результаті проведеного дослідження запропоновані заходи, щодо перехрестя певною мірою передбачають зниження значень соціальних, екологічних та економічних показників ефективності. Інформація про впровадження: результати роботи можуть бути впроваджено на практиці. Рекомендації щодо використання результатів роботи: результати дослідження можуть бути використані при реконструкції вулично-дорожньої мережі та удосконаленні організації дорожнього руху у містах. Сфера застосування: вулично-дорожня мережа міст
Keywords: організація дорожнього руху; ефективність дорожнього руху; інтенсивність транспортного потоку; моделювання дорожнього руху