Проектування вантажного візка контейнерного крану вантажопідйомністю 32 т - Зайцев, Микита Євгенович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об'єкт розробки – мостовий контейнерний кран. Мета проекту – проектування вантажного візка мостового контейнерного крана, вантажопідйомністю 32 т. В даному дипломному проекті розраховані механізм підйому контейнеру і механізми пересування візка і кабіни, визначені основні геометричні розміри металоконструкції, та виконано проектування головної балки, зроблено розрахунок механізму пересування крана та спроектовано технологічний процес складання ходового колеса крану. Розроблені заходи з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях. Виконано техніко-економічне обгрунтування від впровадження заходів щодо підвищення експлуатаційної надійності.
Keywords: кран контейнерний; проектування; візок; розрахунки; механізми; спредер; металоконструкція; охорона праці; безпека; економічний ефект