Спортивний автомобіль формули Е8. Розробка головної передачі та дослідження його аеродинаміки - Каченков, Артем Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – спортивний автомобіль Формула Е8. Мета роботи - розробка головної передачі та дослідження аеродинаміки спортивного автомобіля формули Е8. При виконанні кваліфікаційної роботи бакалавра було здійснено аналіз параметрів автомобілів аналогів категорії формули Е8 для створення удосконаленого автомобіля. Значна увага приділялась розробці та проектуванню головної передачі для цього автомобіля та дослідження впливу аеродинаміки на нього. Головна передача має бути простою та міцною бо використовуватиметься у надвисоких навантаженнях. Проаналізувавши переваги та недоліки було спроектовано головну передачу, яка відповідає заданим ній вимогам. Результати цієї кваліфікаційної роботи можуть бути використані для подальшого проектування та розробки задля удосконалення цієї конструкції або вже існуючих.
Keywords: спортивний автомобіль; формула Е8; трансмісія; головна передача; аеродинаміка