Спосiб визначення потужностi двигуна автомобiля в експлуатацiї - Подригало, Михайло Абович; Клец, Дмитро Михайлович; Абрамов, Дмитрiй Володимирович; Коробко, Андрiй Iванович; Мостова, Анжела Миколаївна; Тесля, Володимир Олегович (My University, 2013)
Спосіб визначення потужності двигуна автомобіля, що базується на використанні математичної залежності потужності від параметрів руху автомобіля, який відрізняється тим, що визначення потужності двигуна автомобіля відбувається безпосередньо в умовах експлуатації, після проведення попереднього вибігу, з використанням датчиків прискорення, за допомогою одночасного вимірювання усіх видів опору руху автомобіля, тобто моментів опору, що виникають у трансмісії автомобіля, а також сумарного дорожнього та аеродинамічного опорів.
Keywords: двигуни автомобiльнi