Розрахунок монолітної залізобетонної оправи перегінного тунелю метрополітену мілкого закладення - Комісаренко, Ілля Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Підбір оптимальної конструкції оправи перегінного тунелю є однією з задач інженера. Робота присвячена оцінці розподілу внутрішніх зусиль в елементах конструкції монолітної залізобетонної оправи прямокутного перерізу одноколійного перегінного тунелю мілкого закладення.
Keywords: метрополітен; перегінний тунель; суцільносекційна прямокутна оправа; монолітна залізобетонна оправа; тунель мілкого закладення; розрахунок тунельної оправи