Формування фінансової стратегії підприємства - Меньшиков, Богдан Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – фінансова стратегія підприємства. Мета роботи – фінансового стану підприємства та формування рекомендацій щодо формування фінансової стратегії підприємства. Методи дослідження - аналіз, синтез, спостереження, абстрагування; методи аналізу фінансової звітності: вертикальний, горизонтальний; а також табличний та графічний. В дипломній роботі розглянути теоретичні та методологічні основи фінансового аналізу та фінансової стратегії підприємства, розкрити їх роль та значення в ефективності діяльності підприємства. Визначено, що стратегічне фінансове планування є процес аналізу фінансової та інвестиційної політики, прогнозування результатів її на економічне оточення комерційної організації, прийняття рішень про допустимий рівень ризику та вибору остаточного варіанта фінансового плану. За данними підприємства проведено аналіз фінансового стану підприємства та загрози його банкрутства на основі різних підходів. Визначено, що досліджуване підприємство знаходиться в гарному фінансовому стані, є платоспроможним. Проведено формування стратегічних цілей фінансової складової діяльності підприємства, що є етапом стратегічного планування, головним завданням якого є максимізація ринкової вартості підприємства. На основі теоретичного аналізу та аналізу фінансвового стану підприємства розроблено середньострокову фінансову стратегію. У її основі лежить клієнтоорієнтована модель. Розроблена стратегія відповідає заданим критеріям, ініціативам та завданням.
Keywords: фінансова стратегія; фінансова діяльність підприємства; стратегічні цілі; банкрутство; платоспроможність