Застосування термоелектричного методу контролю для експрес-діагностики якості та підбору зносостійких матеріалів - Багров, В. А.; Посмітний, Є. А.; Bahrov, V. A.; Posmitnyi, Ye. A. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
В статті розглянуті можливості застосування термоелектричного методу неруйнівного контролю для підбору зносостійких наплавочних сталей, які забезпечують підвищення довговічності штампового інструменту. Показано, що для підвищення зносостійкості поверхні інструменту штампів бажано застосовувати сплави, в яких у поєднанні з маркою оброблюваного матеріалу сумарна Т.Е.Р.С. прагне до нуля. Встановлено, що застосування термоелектричного експрес-методу неруйнівного контролю дозволяє оперативно визначати найбільш небезпечні локальні місця можливого руйнування.
Application of the thermoelectric control method for express quality diagnostics and selection of wearresistant materials
Keywords: сталь; зносостійкість; термоелектричний метод неруйнівного контролю; steel; wear resistance; thermoelectric NDT method; 621.791