Підвищення технологічної пластичності під час збереження міцності холоднока-таної тонколистової низьковуглецевої сталі - Дощечкіна, Ірина Василівна; Doshchechkina, І.; Дощечкина, Ирина Васильевна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
Розроблена і досліджена швидкісне знеміцнювальне оброблення холоднокатаної тонколистової сталі 08кп з використанням контактного нагрівання та охолодження. Установлені оптимальні температурно-часові параметри процесів рекристалізаційного відпалу та подальшого перестарювання для запобігання природного старіння за тривалого вилежування або в процесі транспортування сталі. Розроблена технологія термічного оброблення холоднокатаного листа забезпечує комплекс властивостей, які відповідають підвищеним вимогам споживача для виготовлення двошарових згорнутопаяних трубок малого діаметра, що експлуатуються під великим тиском. Такі трубки виготовлені зі стрічкових заготованок, що були оброблені за рекомендованою технологією, успішно пройшли стовідсотковий контроль якості в умовах виробництва.
Increasing technological plasticity with preserving strength of cold-rolled thin-sheet low-carbon steel
Повышение технологической пластичности при сохранении прочности холоднокатанной тонколистовой низкоуглеродистой стали
Keywords: тонкий лист; холоднокатана сталь 08кп; швидкісне контактне нагрівання та охолодження; рекристалізаційний відпал; перестарювання, природне старіння; структура; міцність; технологічна пластичність; холодна пластична деформація; тонкий лист; холоднокатаная сталь 08кп; скоростной контактный нагрев; рекристализационный отжиг; перестариваие; деформационное старение; прочность; технологическая пластичность; thin sheet; cold-rolled steel 08kp; high-speed contact heating; recrystallization annealing; re-aging; strain aging; structure; strength; technological plasticity; 669.141.24; 10.30977/BUL.2219-5548.2020.91.0.165