Математичне моделювання конфлікту інтересів у будівництві на основі теорії ігор, BIM та AI-аналізу - Бородін, М. О.; Ткач, Т. В.; Єлісєєва, М. О.; Балакін, К. В.; Borodin, Maksym; Tkach, Taisiia; Yelisieieva, Maryna; Balakin, Kostiantyn Valeriiovych (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У статті наведено ігрову модель взаємодії замовника та підрядника, яка поєднує теорію ігор, BIM і штучний інтелект. Запропонований підхід дозволяє оптимізувати термін, вартість і стимули з огляду на конфлікт інтересів, забезпечуючи баланс стратегій сторін.
Mathematical Modeling of Conflict of Interests in Construction Based on Game Theory, BIM, and AI Analysis
Keywords: теорія ігор; BIM; штучний інтелект; управління будівництвом; конфлікт ін-тересів; оптимізація; стратегія; контрактні умови; game theory; artificial intelligence; construction management; conflict of interest; opti-mization; equilibrium strategies; 69.003:510.67:004.8; 10.30977/BUL.2219-5548.2025.111.0.21