Оптимізація режимів термічної обробки високоміцних чавунів для підвищення їх зносостійкості - Мотєв, Дмитро Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Вирішувалося актуальне питання підвищення зносостійкості та експлуатаційного ресурсу високоміцного чавуну для виробів, що працюють в умовах тертя та зношування. Для підвищення зносостійкості використані мікролегування та термічна обробка. Досліджено вплив різних кількостей легуючих елементів та термічної обробки на структуру, механічні властивості і зносостійкість високоміцного чавуну. Запропоновано оптимальні режими його обробки, які суттєво зменшують зношування.
Keywords: руйнування; зношування; модифіфкування; термічна обробка; нормалізація; гартування; механічні властивості; мікроструктура; зносостійкість