ВПЛИВ ПОВЕРХНЕВОЇ ШОРСТКОСТІ НА ГІДРОДИНАМІЧНЕ ОБЕРТАННЯ ПІДШИПНИКІВ КОВЗАННЯ - Погребняк, А. В.; Євтушенко, А. В.; Козар, Л. М.; Евтушенко, А. В.; Козарь, Л. М.; Pogrebnyak, А.; Yevtushenko, A.; Kozar, L. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2012)
Розглянуті питання впливу шорсткості поверхонь ковзання підшипників на товщину оливної плівки, вантажопідіймальність та інші показники. Запропоновано деякі рекомендації щодо вибору оптимального значення поверхневої шорсткості.
ВЛИЯНИЕ ПОВЕРХНОСТНОЙ ШЕРОХОВАТОСТИ НА ГИДРОДИНАМИЧЕСКОЕ ВРАЩЕНИЕ ПОДШИПНИКОВ СКОЛЬЖЕНИЯ
EFFECTS OF SURFACE ASPERITIES ON HYDRODYNAMIC ROTATION OF SLIDING BEARINGS
Keywords: підшипник ковзання; вантажопідіймальність; змішане тертя; шорсткість поверхні; подшипник скольжения; грузоподъемность; смешанное трение; шероховатость поверхности; sliding bearing; carrying capacity; mixed friction; surface asperities; 629.424.1