Розробка діагностичних матриць виявлення відмов гібридної силової установки автомобіля - Афанасьєв, Денис Артемович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження – розробка системи урахування відмов електричних систем гібридних автомобілів на прикладі Toyota. Мета дослідження – підвищення експлуатаційної надійності та заощадження коштів при простою в наслідок несправності вузлів автомобіля, шляхом проведення додаткових перевірочних дій, або заміни запчастин які не передбачено заміною при технічному обслуговуванні. Метод дослідження – аналіз відмов і несправностей, які виникають, а також розробка методики оцінки технічного стану ГСУ автомобіля Toyota Prius. В дипломній роботі проведено аналіз відмов і несправностей, які виникають в ГСУ автомобіля, на основі яких зроблений висновок, якщо проводити додаткові діагностичні операції та заміни запчастин не передбачених заводом виробником при технічному обслуговуванні (ТО), зменшиться ймовірність виходу зі строю автомобіля. Тим самим можна уникнути простій автомобіля або заощадити паливо.
Keywords: гібрідна силова установка (ГСУ); акумуляторна високовольтна батарея; пристрій розподілу потужності; гібрід; електроніка