Створення високоміцного, термостабільного сплаву з твердорозчинно-боридним зміцненням - Князєв, С. А.; Князєва, Г. О. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
У роботі представлено експериментальні результати отримання високобористого сплаву шляхом індукційної плавки. Досліджено мікроструктуру, фазовий склад, макро-, мікро- та нанотвердість, пластичність отриманого матеріалу у вихідному стані. Прослідковано зміну властивостей після високотемпературного відпалу 1100 оС в окисному середовищі протягом 8 годин.
Creation of a high-strength, thermostable alloy with solid-solution-boride hardening
Keywords: мікротвердість; нанотвердість; мікрострук- тура; твердий розчин; бориди; пластичність; термостабільність; високобористий сплав; high-boron alloy; microhardness; nanohardness; microstructure; solid solution; boride; plasticity; thermal stability; 669.1