Транспортний засіб категорії М1. Розробка головної передачі та аналіз систем активної аеродинаміки автомобіля - Даниленко, Сергій Євгенович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У процесі виконання проекту було здійснено аналіз конструкцій транспортних засобів категорії М1. Особлива увага приділялася конструкціям головних передач передньопривідних автомобілів та системам активної аеродинаміки для покращення ходових якостей на високих швидкостях. Проаналізувавши переваги та недоліки існуючих конструкцій, було розроблено ведучий міст иранспортного засобу категорії М1, яка відповідає всім вимогам, має високі технологічні і експлуатаційні показники. Також було проведено аналіз конструкцій систем активної аеродинаміки які допомагають покращити керування. Результати дипломного проекту можуть бути використані при проектуванні трансмісій та систем активної аеродинаміки легкових автомобілів або модернізації вже існуючих.Об’єкт дослідження – головна передача транспортного засобу категорії М1. Мета проекту – розробка головної передачі транспортного засобу категорії М1, та аналіз активної аеродинаміки автомобіля.
Keywords: головна передача; активна аеродинаміка; трансмісія; кінематична схема; активне антикрило; підвіска автомобіля; активний дифузор