Технологія виконання робіт з будівництва автомобільної дороги IV категорії Бояни – Рингач довжиною 10 км 400 м в Чернівецькій області - Пятаха, Павло Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
На етапі виконання кваліфікаційної роботи виконано аналіз кліматичних умов, побудовано дорожньо-кліматичний графік з початком та закінченням строків виконання будівництва протягом 2-х років земляного полотна та дорожнього одягу. Визначені загальні обсяги земляних робіт для будівництва земляного полотна. Розраховані обсяги робіт і потреба матеріалів, визначені мінімальні змінні темпи будівництва. Розроблені калькуляції трудових витрат на кожен вид будівельних робіт, а також виконано техніко-економічне порівняння двох варіантів будівництва нижнього шару основи дорожнього одягу з ґрунту укріпленого цементом. Розроблені технологічні операції по влаштуванню земляного полотна з кар’єру в насип, а також на влаштування шарів дорожнього одягу з ґрунту укріпленим цементом, щебню, чорного щебню. Також в роботі наведені вимоги по контролю якості робіт по влаштуванню земляного полотна і шарів дорожнього одягу
Keywords: автомобільна дорога; район будівництва; земляне полотно; дорожній одяг; технологія; цеменогрунт; піщано-гравійна суміш; чорний щебінь; контроль якості робіт