Розробка вантажопідйомних машин для механізації технологічних процесів ливарного виробництва. Частина 1. Кран мульдо-магнітний для шихтового цеху - Папков, Максим Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У даній роботі розроблена методика проектування спеціального мульдо-магнітного мостового крану для ливарного виробництва. Об’єкт дослідження – Мульдо-магнітний мостовий кран. Мета роботи – розробка методики проектування мульдо-магнітного мостового крану для ливарного виробництва. Метод дослідження – аналітично-графічний. У роботі запропонована методика проектування мульдо-магнітного мостового крану. Методика включає вибір масових і геометричних параметрів, визначення зовнішніх навантажень на кран розрахунок основних механізмів: підйому вантажу, пересування вантажного візка, пересування крана, розрахунок металевої конструкції. Розглянути заходи що до охорони праці. Виконано економічне обґрунтування проекту.
Keywords: магнітний кран; розрахунки; механізми; модернізація; рама; мульда; магніт; екологія; безпека; економіка