Оцінка рівня інклюзивності корпоративної культури підприємства - Різник, Ігор Євгенович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В кваліфікаційній роботі проведено дослідження основних напрямків підвищення рівня інклюзивності корпоративної культури АТП. Удосконалено визначення поняття "корпоративна культура" з урахуванням його значення для підприємства в контексті інклюзивності. Отримало подальший розвиток модель формування корпоративної культури підприємства, що враховує важливість створення сприйнятливого та інклюзивного середовища. Удосконалено методичний підхід щодо оцінки рівня інклюзивності корпоративної культури підприємства, який базується на оцінці її сприйняття працівниками, колективами і зовнішніми партнерами. Проведено оцінку рівня інклюзивності корпоративної культури АТП за допомогою таксономічного аналізу на основі матриці діагностики. Результати оцінки дозволили виявити проблемні аспекти та слабкі місця, які потребують удосконалення. Запропоновано рекомендації для підвищення рівня інклюзивності корпоративної культури АТП та розроблена стратегія інклюзії.
Keywords: корпоративна культура; персонал; інклюзивність; оцінка; матриця діагностики; стейкхолдери; культурне поле