Формування системи заходів підвищення показників економічного розвитку підприємства - Чураков, Володимир Валерійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єктом дослідження є процес формування системи заходів підвищення показників економічного розвитку підприємства. Мета роботи – формування методичного підходу щодо управління економічним станом підприємства та розробка на його основі комплексної системи заходів підвищення показників економічного розвитку автотранспортного підприємства ТДВ «АТП 16363». Метод дослідження – порівняльний економічний аналіз, методи статистичної обробки даних; фундаментальний аналіз фінансового середовища підприємства; вибіркового спостереження; порівняння та групування; статистичні методи; методи та моделі інтегральної оцінки, планування та прогнозування діяльності підприємства. Узагальнені теоретико-методичні аспекти оцінки фінансово-економічного стану підприємства. Систематизовані методи підвищення ефективності діяльності суб’єкта господарювання в сучасних умовах. Сформовано комплексну програму підвищення показників економічного розвитку підприємства на основі розробленого методичного підходу щодо комплексного управління економічним станом автотранспортного підприємства. Розроблені пропозиції та рекомендації, які надано у досліджені, дозволять впровадити систему заходів підвищення показників економічного розвитку підприємства, які доцільно у діяльності досліджуваного автотранспортного підприємства ТДВ «АТП 16363».
Keywords: автотранспортне підприємство; капітал; ліквідність; методи аналізу; оцінка; платоспроможність; шляхи поліпшення; рентабельність; економічні ресурси; стан; CRM