Підвищення ефективності обслуговування вантажовласників при міжміських перевезеннях товарів народного споживання ПП «Ремтранслогістика» - Фесенко, Андрій Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В роботі вирішено науково-прикладну задачу з підвищення ефективності обслуговування вантажовласників при міжміських перевезеннях товарів народного споживання ПП «Ремтранслогістика» за рахунок формування стратегій обслуговування вантажовласників шляхом вибору раціонального каналу розподілу продукції. Встановлено функціональний взаємозв'язок між загальними витратами та параметрами системи доставки; розроблена регресійна модель залежності витрат на доставку від факторів впливу на параметри об`єкту дослідження; визначено області ефективного використання каналів розподілу різних структур, при яких значення загальних витрат мінімальне; запропоновано методику визначення економічної ефективності від впровадження отриманих результатів. Економічний ефект від впроваджених заходів становить 24,99 грн/т. Рекомендації по впровадженню: отримані результати досліджень можуть застосовуватись на транспортних підприємствах, що обслуговують вантажовласників при міжміських перевезеннях товарів народного споживання. Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: витрати; канал розподілу; міжміські перевезення; стратегія; технологічні параметри; регресійна модель; економічний ефект