ПАРАМЕТРИЧНИЙ ПІДХІД ПОДАННЯ ЕЛЕМЕНТІВ ПЕРЕДАЧ ЗАЧЕПЛЕННЯМ У СЕРЕДОВИЩІ АВТОМАТИЗОВАНОГО ПРОЕКТУВАННЯ - Іванов, Є. М.; Мосенцев, О. О.; Дорогін, О. А.; Иванов, Е. М.; Мосенцев, А. О.; Дорогин, А. А.; Іvanov, Ye.; Mosentsev, O.; Dorogin, O. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2017)
Запропоновано параметричний підхід до побудови 3D-моделі черв’ячного колеса в пакеті Autodesk Inventor із застосуванням «параметричної оболонки». Проведений аналіз та математичне оброблення довідкових даних дозволили скористатися основними геометричними параметрами червֹ’ячного колеса як вихідними у процесі удосконалення подання елементів складників черв’ячних передач для виконання їх креслеників.
ПАРАМЕТРИЧЕСКИЙ ПОДХОД ПРЕДСТАВЛЕНИЯ ЭЛЕМЕНТОВ ПЕРЕДАЧ ЗАЦЕПЛЕНИЕМ В СРЕДЕ АВТОМАТИЗИРОВАННОГО ПРОЕКТИРОВАНИЯ
A PARAMETRIC APPROACH TO REPRESENT THE ELEMENTS OF THE TRANSMISSION GEARING IN THE ENVIRONMENT OF COMPUTER-AIDED DESIGN
Keywords: зуб; черв’ячне колесо; параметрична черв’ячна оболонка; Autodesk Inventor; зуб; червячное колесо; параметрическая червячная оболочка; Autodesk Inventor; tooth; worm type wheel; parametric worm type shell; Autodesk Inventor; 514.18:004