Підвищення ефективності зарядки автомобільного акумулятора при експлуатації в міських умовах - Медведський, Кирило Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи: підвищення конкурентної спроможності електричного транспорту за рахунок підвищення енергоефективності електричного тягового приводу застосуванням системи рекуперації. Об’єкт роботи: процес заряджання акумуляторів транспортних засобів. Предмет дослідження – система керування зарядним пристроєм акумуляторної батареї від генератора. В результаті виконання дипломної роботи магістра вирішена дуже важлива науково-практична задача, яка дозволяє підвищити конкурентну спроможність сучасних автомобілів за рахунок підвищення ефективності роботи системи заряджання акумулятора транспортних засобів. В роботі було проведене дослідження системи рекуперації сучасних транспортних засобів з електроприводом. Була розроблена система автоматичного керування рекуперацією для заряджання акумулятора та запропонований спосіб реалізації активного коректора реактивної потужності, що дозволяє підвищити ефективність зарядки автомобільного акумулятора при експлуатації в міських умовах.
Keywords: імпульсний струм; коректор коефіцієнта потужності; несинусоїдальність напруги; реактивна потужність