Проектування навантажувача з кліщовим захоплювачем - Качур, Олексій Павлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Комплексна механізація і автоматизація трудомістких і важких, в першу чергу навантажувально-розвантажувальних і складських робіт – одне з найважливіших народногосподарських і соціальних завдань. Запропоновано встановлення нового навісного пристрою, який забезпечує можливість виконання цих операцій з мінімальною участю додаткового персоналу. В рамках роботи проведені необхідні розрахунки для забезпечення міцності елементів нового обладнання, розроблена технологія перевантаження довгомірів з критих вагонів, виконані техніко-економічні розрахунки та розглянуті питання щодо охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях
Keywords: вантажно-розвантажувальні роботи; навантажувач; кліщовий захват; навісне обладнання; надзвичайна ситуація